Promotie aer conditionat AUX
Livrare gratuita in toata tara pentru aparatele de aer conditionat

Despre noi


INSTAROM - Instalatii Romania

SC Instarom Instalatii Romania SRL este o societate infiintata in anul 1992. Domeniul principal de activitate il reprezinta comercializarea echipamentelor de aer conditionat, ventilatie si incalzire. Inca de la inceput principalul obiectiv este asigurarea unei calitati deosebite a echipamentelor si serviciilor oferite clientilor, in acest sens oferta societatii este construita in jurul unor producatori de renume, fiind distribuitor autorizat pentru: Ariston, Baxi, Buderus, Daewoo, DeDietrich, DeLonghi, Frigidaire, Grundfos, Herz, Immergas, Junkers Bosch, Kroll, LG, Nocchi, Panasonic, Samsung, Vaillant, Viega, Viessmann, Vortice, Westen, Whirlpool s.a.

Printre clientii nostrii sunt: Colgate-Palmolive Romania, Ambasada Braziliei, Ambasada Portugaliei, Institutul National de Meteorologie si Hidrologie, Ministerul Tineretului si Sportului, Dorna Apemin, Bibloteca Metropolitana M. Sadoveanu, Directia de Protectie Sociala a sectorului 2, Caroli, FinansBank, Daewoo Bank, Vel Pitar, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Romtelecom, Administratia Pietelor sector 2, Oficiul National pentru Refugiati, OMEPA, Bavaria Beer Productie, Libertatea Panificatie, OMNIASIG, PRO TV, Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa, Primaria Orasului Bragadiru, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea Politehnica Bucuresti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane, Societatea Romana de Radiodifuziune, Institutul de Sociologie, Spitalul Clinic de Neurologie si Psihiatrie Oradea, Ambasada Regala a Thailandei, British Embassy Bucharest, Regia Autonoma Transport Public Ploiesti, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Comisia de Supraveghere a Asiguratorilor precum si mii de societati comerciale si persoane fizice.

Sediul Instarom

Date de identificare fiscale:

S.C. Instarom Instalatii Romania S.R.L.
Nr. ord. Reg. com./an:
J40/22652/1992
Cod inregistrare fiscala: RO359153
Sediu: Bucuresti, str. Aristide Pascal, nr. 1, sector 3
Cod IBAN:RO68 BPOS 8100 2697 552 ROL 01
Banc Post sucursala Cosbuc.
Cod IBAN: RO95 TREZ 7035 069X XX00 2343
Trezorerie sector 3

Adresa:

SC Instarom Instalatii Romania SRL
Str. Aristide Pascal, nr. 1, sector 3, Bucuresti
Tel/fax: 021-326.22.10; 021-326.22.20; 021-326.22.30
email: contact@aer-conditionat.com.ro
Programul nostru de lucru este: Luni-Vineri intre orele 900-1800

Autorizatii:

I.S.C.I.R. pentru montaj, punere in functiune si service, avand autorizatiile I.S.C.I.R. nr: ICPTA1/TIPA/2/346- IMAG+IMMG ICPTA1/TIPB/2/206 - PIFAG ICPTA1/TIPC/2/206 - SRAG+SRMG,

  • Pentru substituirea agentilor frigorifici poluanti din instalatiile frigorifice nr. 6532/18.10.2000,
  • Pentru efectuarea lucrarilor de reparatie si intretinere a utilajelor frigorifice functionand cu Izobutan (R600A) nr. 1357/15.03.2001

Marci inregistrate:

Detine marcile 55113 si 55207 inregistrate la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Pe toata durata activitatii societatii (1992-2009) nu au fost si nu sunt litigii in desfasurare.

Instarom Instalatii Romania in presa:

COTIDIANUL - Aparatele de aer condiționat s-au ieftinit cu 20%

27 Iul 2009 Nicu Stan

Chiar dacă s-au ieftinit consistent, vânzările de aparate care aduc răcoarea în casă sunt mai mici decât cele din 2008 cu aproape 50%.

Dacă până anul trecut, în fiecare vară, firmele care asigurau montajul aparatelor de aer condiționat nu făceau față, perioada de montaj sărind deseori peste 30 de zile, în momentul de față nu trec trei zile și, din cauza cumpărătorilor tot mai puțini, lucrătorii se și prezintă la montaj.

Principalul motiv pentru vânzările mici este criza financiară, care afectează toate sectoarele economice. "Comparativ cu anul trecut, în acest an, vânzările de aparate de aer condiționat de uz casnic sunt mai mici cu aproximativ 50%. Principalul motiv este criza financiară care afectează pe toată lumea", ne-a spus Alexandru Zăinescu, director executiv la firma Omnia Plus, adăugând că prețurile sunt neschimbate față de anul trecut, din cauza raportului leu-euro.Nu toți au lăsat prețurile la fel ca în 2008 din moment ce cumpărătorii întârziau să apară.

"Raportat la anul trecut, prețurile la aparatele de aer condiționat tip split sunt mai mici cu 20% în această perioadă. S-a schimbat trendul. După mai mulți ani în care vânzările au fost în creștere, acum este primul an în care vânzările sunt mai mici", ne-a spus Gabriel Gherghina, directorul executiv al firmei Instarom Instalații România. Scăderea prețurilor duce la menținerea vânzărilor. "Vânzările Instarom Instalații România sunt mai mici cu aproximativ 12%, comparativ cu anul trecut. Toată lumea caută să își mențină vânzările cât mai sus", a completat Gabriel Gherghina.

Vânzările mult mai mici au făcut ca timpul de montaj să scadă. "Anul trecut, s-au scurs și cinci săptămâni între momentul cumpărării aparatului de aer condiționat și montarea lui efectivă de către firma care asigura montajul. Erau mulți cumpărători, nu făceau față. Acum timpul de montaj a scăzut la maxim trei zile", a precizat Gabriel Gherghina.

Parte de scăderi ale vânzărilor a avut și Aston Com SA. "Comparativ cu primul semestru al anului trecut, vânzările au scăzut cu aproximativ 30%. Motivele sunt: criza financiară, sistarea multor șantiere, precum și condițiile atmosferice neprielnice de la începutul verii, care au afectat vânzările în mod direct", ne-a spus Marian Spoială, director de vânzări al firmei Aston Com SA. Prețurile la Aston COM SA pentru aparatele de aer condiționat au scăzut cu 10-15 procente față de anul trecut, procent valabil și la scăderea manoperei de montaj. Prețurile aparatelor de condiționare a aerului încep de la 550 de lei, plus TVA și pot ajunge la 2.000 de lei, preț la care se adaugă și TVA

Jurnalul National - Ce vroiai să afli despre aerul condiționat

4 Iul 2009 Magda Campeanu

...Un ajutor în acest sens poate să vă ofere programul de calcul de pe www.aerdirect.ro. Este bine de știut că o cameră de 20 mp situată la parter, cu ferestre spre nord, nu are același necesar de răcire ca o cameră de 20 mp situată la ultimul etaj și cu ferestrele spre vest. Cea din urmă are un necesar de răcire mai mare decât prima.

...

O altă diferență este sistemul de filtrare. La un aparat mediu întâlnim un filtru de praf din plastic, și poate un filtru antibacterian, consumabil, cu catechin. "La aparatele mai scumpe sistemul de filtrare este mai complex, realizându-se în cinci etape. Acesta elimină particulele fine de praf și mucegaiul, mirosurile neplacute și fumul de țigară, în timpul filtrarii aerului", explică ing. Gherghina Cristian Ion, Director Tehnic la Instarom Instalații România

....

"Aparatele de tip split au apărut ca o necesitate de a îndepărta zgomotul, astfel compresorul a fost mutat la exterior alături de condensator, iar la interior a rămas vapori­zatorul care este silențios. Tubulatura aparatului mobil este mult mai mare decât traseul frigorific al unui aparat de tip split, D150 mm față de D55 mm la split", afirmă ing. Gherghina Cristian Ion.

....

COTIDIANUL - Caloriferul turcesc incalzeste cel mai ieftin casa

10 Sep 2008 Nicu Stan

Cotidianul

"Cele mai cautate calorifere sunt si cele mai ieftine, respectiv caloriferele confectionate din panou de otel produse in Turcia", ne-a spus Gabriel Gherghina, administratorul firmei Instarom Instalatii Romania. in cazul acestora, pretul este de 900 de lei, in situatia in care se opteaza pentru inlocuirea caloriferelor intr-un apartament cu doua camere.

Fabricate tot din otel, dar de catre producatori din alte tari decat Turcia, caloriferele pentru un apartament de doua camere pot costa in jur de 1.000 de euro.

...

Cele mai durabile sunt cele confectionate din fonta. "Proprietatile fizice ale fontei fac ca si in momentul de fata aceste radiatoare sa se afle in top din punctul de vedere al durabilitatii", a precizat Gabriel Gherghina. Nu toti specialistii recomanda caloriferele din fonta.

COTIDIANUL - Pregatirea casei pentru vara costa cu 50% mai mult

18 Iun 2008 Nicu Stan

"Aparatele de aer conditionat s-au scumpit. La fel s-a scumpit si manopera de montaj. Vinovati sunt chinezii, care au crescut pretul pentru aparatele ieftine, iar pe de alta parte meseriasii romani, care se gasesc din ce in ce mai greu si vor salarii mai mari", ne-a spus Gabriel Gherghina, manager in cadrul firmei Instarom Instalatii Romania. Manopera de montaj a crescut cu 50% in 2008 fata de anul 2007.

Un aparat de calitate poate costa peste 5.000 de lei. Diferentele dintre produsele mai scumpe si cele mai ieftine sunt multiple, de la un consum mai mic pana la design. "in primul rand, un aparat de aer conditionat mai scump are mai multi BTU, fapt care se transpune printr-un randament mai mare. Spre exemplu, daca luam un aparat de 24.000 BTU, care costa aproximativ 5.500 de lei, acesta va face racoare pe o suprafata de 60-70 de metri patrati reali. Unul de 1.000 de lei va avea acelasi efect numai ca pentru o suprafata mult mai mica, respectiv de aproximativ 20 de metri patrati", a precizat Gabriel Gherghina.

...

in acest an nu se inregistreaza vanzari- record. "Vanzarile de aparate de aer conditionat sunt cam aceleasi ca si in 2007, in schimb timpul de montaj a scazut la aproximativ doua saptamani", a mai spus Gabriel Gherghina. Lunile cele mai aglomerate au fost aprilie si mai. Clientii nu au mai stat ca anul trecut pana in ultima clipa, au fost precauti si au cumparat din timp aparate. "Lunile trecute, perioada de montaj a fost de aproximativ 30 de zile", a amintit managerul Instarom.

COTIDIANUL - Calorifere electrice, preturi mici, consumuri mari

25 Sep 2007 Alina Stanciu

Spre exemplu, daca trebuie sa incalziti o camera de 12 metri patrati, va trebuie cel putin 2.000 de wati", sustine Gabriel Gherghina, inginer si director in cadrul Instarom Instalatii Romania. Acesta este insa un calcul de baza. Este bine ca "in ecuatie" sa fie introduse elemente precum marimea ferestrelor si lumina din camera, dupa cum mai spune Gherghina.

O data ce ati stabilit de ce putere este nevoie, mai trebuie sa luati in calcul si costurile functionarii acestor calorifere. Mai precis, potrivit inginerului Gherghina, un calorifer electric produce un KW termic la un KW de curent consumat. "Caloriferele electrice sint ieftine, dar dupa aceea te costa foarte mult curentul", mai explica acesta. In schimb, marele avantaj al acestui sistem de incalzire este faptul ca rezolva foarte repede problema incalzirii.

Geo

GEO Vertical

Sint radiatoare masive, fabricate din granulat de piatra naturala. Placa frontala este curbata,lucioasa si usor de intretinut. Modelul are o inaltime de 1.500 mm, dar poate fi gasit si la 1.800 mm. Putere: 786 W si 1.219 W pentru 90/70/20 grade.

Modelul GEO cu inaltime de 1.800 mm prezinta canale verticale pentru circularea agentului termic. Dopul de aerisire si blindare de 1/2? si consolele de fixare de inox sint livrate gratuit. Optional, radiatoarele GEO pot fi echipate cu rezistenta electrica si termostat.Termenul de garantie este de 10 ani. Pretul pentru modelul cu inaltime de 1.500 de mm este de 3.909 lei. Caloriferele pot fi achizitionate de pe site-ul centrale.ro.

...

COTIDIANUL - Aerul conditionat care se poarta in vara aceasta

15 Mai 2007 Alina Stanciu

LG AW1LG A12AW1 12000 btu/h Inverter face parte din seria Artcool care permite utilizatorului sa foloseasca partea centrala a aparatului pe post de rama pentru poze. Pe linga functiile de incalzire, racire, dezumidificare, produsul o indeplineste si pe cea "jet cool" care permite racirea rapida a camerei. Jetul de aer este distribuit tridimensional, iar cu ajutorul functiei "Chaos", circulatia aerului este asemanatoare miscarii aerului in natura. Totodata, prin tehnologia "Inverter", costurile aferente consumului se pot reduce cu pina la 44% fata de alte echipamente traditionale. Aparatul se Vorticepoate comanda pe site-ul Instarom (www.aer-conditionat.com.ro) la pretul de 3699,92 lei.

De ultima generatie sint si aparatele de aer conditionat mobile. Cel din imagine este un Vortice 8000 BTU/h, cu refrigerant ecologic 4100, patru filtre pentru praf, lavabile, telecomanda cu infrarosu si doua viteze de functionare. Pretul este de aproximativ 1.700 de lei.

...

ADEVARUL - Romanii stau la coada pentru racoare

Din cauza caniculei, romanii au dat fuga la magazine sa-si achizitioneze aparate de aer conditionat. Daca achizitia nu e o problema, instalarea se poate face si dupa 3-4 saptamani, deoarece echipele firmelor specializate nu dispun de resurse de personal pentru a satisface cererea tot mai mare. Gabriel Gherghina, director executiv la o companie care monteaza si asigura service-ul aparatelor de aer conditionat, spune ca "cea mai mare problema in aceasta perioada priveste instalarile, care se pot programa si dupa 3 - 4 saptamani de la achizitie. Daca intr-o zi normala o echipa poate monta 20 de aparate, de vandut se pot vinde cu usurinta si 1.000".

...

In Romania se vand anual circa 100.000 de aparate, apreciaza Gabriel Gherghina, piata fiind in proportie de 60 -70 acoperita de produse no-name. Acestea se comercializeaza cel mai mult prin marile lanturi de magazine, care comanda produsele direct la fabricile producatoare din China.

....

Saptamana Financiara - A respira aer conditionat inseamna a trai mult si bine

18 iul 2005

Saptamana Financiara

Adevarul - Piata romaneasca - invadata de oferte de centrale de apartament

Adevarul

ADEVARUL - Romanii cumpara de zor aparate de aer conditionat

O tendinta pe piata este cresterea numarului de vanzari catre familii din mediul urban. "Nivelul de dotare pe familie cu instalatii de aer conditionat in mediul urban este in jur de numai 20 la suta, dar acest procent urmeaza o tendinta de crestere. Totodata, se observa si un nou trend in piata in acest an, respectiv orientarea clientilor catre a achizitiona mai multe unitati de aer conditionat pentru locuinta", ne-a declarat Dan Ostahie, presedintele firmei Altex. Oficialii citati spun ca produsele cele mai vandute sunt cele cu preturi medii, romanii nefiind interesati sa cumpere neaparat produse "de marca". "Se cumpara mai greu produsele cu marci consacrate, dar care au si preturi mai ridicate, cele mai vandute fiind asa-numitele "low-brand" (n.r. - marca mai putin cunoscuta)", precizeaza oficialul Flanco. Gabriel Gherghina, reprezentantul societatii Instarom Instalatii Romania, spune ca adevarata anvergura a vanzarilor se va vedea, insa, in perioada urmatoare. "Chiar daca au crescut vanzarile in primele luni, o imagine clara vom avea dupa data de 15 mai, pentru ca, atunci cand va veni caldura, romanii vor fi mai convinsi ca trebuie sa-si instaleze un aparat de aer conditionat. Eu cred ca, daca anul trecut s-au vandut aproximativ 80.000 de aparate de aer conditionat, la nivelul pietei, in acest an se vor vinde putin peste 100.000 de astfel de instalatii", spune Gabriel Gherghina, mai putin optimist decat ceilalti comercianti.

CAPITAL - Doar firmele autorizate fac lucrari la gaze

Publicat: 23 Ianuarie 2003

CapitalCapital

...

Cum alegeti firma

Gabriel Gherghina, director Instarom:
· Instalarea unei centrale pe tevi de pexal, cu tot cu calorifere, costa cel mult 200-250 euro, iar una pe tevi de cupru, pana in 350. Cu tot cu centrala si cu restul accesoriilor, pretul este de 1.500 de euro. Introducerea gazelor costa 2-300 de euro pentru instalatia interioara si 20 de euro pe metru teava de la coloana la casa (costul se imparte la locatarii beneficiari).
· Instalatorii neautorizati cer doar 4-5.000.000 de lei, dar nu exista garantia de doi ani (pe care trebuie sa fiti atenti sa v-o acorde o firma serioasa), iar riscul ca instalatia sa devina arteziana este destul de mare.
· Firma o puteti alege dupa pretul practicat (expertiza orientativa la domiciliul dumneavoastra trebuie sa fie gratuita) si dupa timpul de executie (se poate si in doua, trei zile, cu oameni mai multi si preturi mai mari)

...

CAPITAL - Aluminiul este inlocuit de otel

Publicat: 19 Septembrie 2002

Capital

...

Directorul Instarom, Gabriel Gherghina, spune ca aproape toate firmele de instalatii termice ofera consultanta gratuita la montarea caloriferelor. "Ajunge un plan al casei ca noi sa stabilim ce putere trebuie sa aiba caloriferele si unde trebuie amplasate. E bine sa optati pentru acelasi tip de radiatoare pentru toate incaperile, cu aceeasi putere si inertie termica; altfel apar tot felul de variatii nedorite. Otelul si aluminiul au, fata de fonta, o inertie termica mica, adica se racesc usor. Alt lucru important este sa tineti cont de durata de viata a radiatoarelor si sa le schimbati din timp, nu dupa ce se sparg si produc inundatii."

....

O problema o reprezinta curatarea caloriferelor de depuneri. In mod normal, aceasta trebuie facuta cu instrumente specializate de catre un specialist. De cele mai multe ori insa, pentru ca firmele mari nu se ocupa cu asa ceva, lumea apeleaza la instalatorii cunoscuti in cartier. "Ar trebui ca acestia sa aiba instrumentele necesare, pompa si lichidul special. Dar de cele mai multe ori radiatoarele sunt desfacute in cada de baie si spalate cu furtunul. Altii le desfac element cu element, ceea ce inseamna multa munca si mult deranj", spune inginerul Gabriel Gherghina. Remontarea trebuie facuta din nou, cu mare grija, pentru ca instalatia sa functioneze perfect. Instalarea unui calorifer, de orice fel costa 100.000 - 1.300.000 de lei.

...

CAPITAL - Cu cateva sute de dolari, puteti sta la racoare

Publicat: 4 Iulie 2002

...

Instalarea aparatelor poate intra in pret sau poate costa intre 50 si 100 de dolari. Directorul firmei Instarom, Gabriel Gherghina, recomanda sa se apeleze la firmele agremgate care comercializeaza si monteaza aparate, ca sa nu apara surprize. Producatorii apeleaza la firme romanesti, dar specialisti sunt putini. Cumparatorii trebuie sa verifice certificatul de garantie si sa isi asume riscul ca o firma neagreata sa dispara de pe piata. Garantia poate fi intre un an si cinci ani sau se poate face diferentiat, pe componente. O problema importanta este intretinerea aparatului.

...

CATEGORII